schommeltarief

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Sinds 2019 zijn er aanbieders van elektriciteit aan consumenten die niet werken met een vast stroomtarief per kilowattuur, maar met een dynamisch tarief. Als de stroom duur is, betaal je veel, maar is de stroom goedkoop, dan betaal je weinig tot vrijwel niets per kilowattuur. Voor dat dynamisch tarief bestond tot vandaag nog geen woord. De Telegraaf schrijft vandaag onder de kop ‘Consument speelt met schommeltarief’ dat steeds meer Nederlanders kiezen voor een dynamisch tarief.

Dankzij die krantenkop hebben we meteen een woord voor het dynamisch tarief. Schommeltarief zal veel taalgebruikers meteen vertrouwd in de oren klinken, aangezien het woord samengesteld met schommelen als in ‘de prijzen schommelen’ (variëren).

Definitie

schommeltarief (het, schommeltarieven) dynamisch tarief, m.n. voor energie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *