uitsluitspel

geplaatst in: Woord van de dag | 0

In Trouw worden de aanstaande verkiezingen getypeerd als het ‘Haagse uitsluitspel’. Dat woord verwijst natuurlijk naar verklaringen van politici over de partijen waarmee ze na de verkiezingen in elk geval geen zaken willen gaan doen. Het is een politiek gelegenheidsspel waar veel partijen aan meedoen, ook al zeggen ze dat ze ‘geen enkele partij uitsluiten’. Want vaak volgt daar wel een opmerking op over de partijen waarmee ze bij voorkeur niet willen samenwerken.

Uitsluitspel is weliswaar een nieuw woord in de landelijke media, maar op internet komt het al langer voor.

Definitie

uitsluitspel (het, g.mv.) als een spel getypeerde gewoonte van politieke partijen om voor verkiezingen uitspraken te doen over andere partijen waarmee ze niet willen samenwerken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *