internettol

geplaatst in: Communicatie, Woord van de dag | 0

Diverse kranten schrijven vandaag dat Nederland de plannen voor een internettolheffing voor streamingdiensten torpedeert. Internettolheffijng is een nieuw woord, gevormd van heffing en internettol. Dat laatste woord is het interessantste van de twee samenstellende delen. Het maakt vandaag zijn debuut in een Nederlandse krant, nadat het woord jaren geleden al eens min of meer toevallig in een artikel in de Belgische krant De Standaard had gefigureerd toen een taks op streamingdiensten als een mogelijke toekomstige inkomstenbron voor telecombedrijven werd geopperd.

De internettol wordt ook wel netflixtaks genoemd, maar geldt natuurlijk ook voor andere bedrijven dan Netflix. Daarom is internettol een kansrijkere naam voor de taks, mocht die er toch nog komen.

Definitie

internettol (de, g.mv.) speciale heffing ten bate van telecombedrijven, te betalen doort streamingdiensten die gebruikmaken van het internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *