klok-en-klepelaar

geplaatst in: Woord van de dag | 1

De Telegraaf-column van Marcel Peereboom Voller gaat vandaag over complottheorieën. Probeer je complotgeruchten met feiten te weerleggen, dan loop je al snel het risico gezien te worden als een dienaar van het establishment:

Natuurlijk zullen de klok- en klepelaars mij, luis in de pels, vervloeken als slaaf op de loonlijst van BILL GATES!!! Voor er brandende fakkels aan te pas komen, zeg ik: wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Of, toepasselijker, als er een vlieg op het voorhoofd van uw medemens zit, verwijder deze dan niet met een bijl.

Klok-en-klepelaar is niet alleen een nieuw woord (althans in de media), maar ook een leuk woord voor iemand die wel de klok heeft horen luiden, maar niet weet waar de klepel hangt. Overigens wordt het woord al wel sinds 2013 nu en dan op de sociale media aangetroffen.

Definitie

klok-en-klepelaar (de, -s) iemand die het fijne van de zaak niet weet, die niet weet waar het eigenlijk op aankomt

  1. Gerard van Beusekom

    Toen ik in de gemeenteraad van Vaals gebruikmakend van het spreekrecht van burgers gebruikte ik de termen bejaardensilo en vrije uitloop bejaarden. En de toenmalige burgemeester verzekerde mij dat hij mijn voorstel zou meenemen in het college en mijn neologismen zou voordragen bij te Taalunie.
    Het eerste is hij vergeten over het tweede heb ik mijn twijfel.
    Uit persoonlijke ervaring weet ik dat de v-u bejaarde wel degelijk bestaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *