hoeha

geplaatst in: Woord van de dag | 1

Afgelopen zaterdag was er weer een aflevering van het programma Ik Vertrek. Vandaag schrijft Han Lips daarover in het Parool:

Alles is fijner in je blootje. Dat is niet per se het adagium van Lips, maar wel dat van Bert (44) en Thomas (60) uit Zaandam, het sterrenkoppel in de seizoensopening van Ik vertrek, afgelopen zaterdag.

Lips was nogal van hen gecharmeerd. En hij was niet de enige. Maandagavond zaten de mannen bij Jinek. Ze waren nog steeds leuk, maar Lips besloot toch dat ze beter in Spanje konden blijven:

Ze zitten goed daar, hoog en droog in Spanje, heerlijk in hun blote hoeha – eigen woorden – en zonder ons. Beter voor iedereen.

Hoeha – het maakt vandaag zijn mediadebuut in het Parool, maar blijkt – altijd in de combinatie blote hoeha – nu en dan op Twitter te worden gebruikt.

Ongetwijfeld is het een leenwoord uit het Engels, want het klinkt als hoo-ha, een eufemisme voor iemands ‘private parts’, zoals een Brits woordenboek het netjes uitdrukt.

Net als ‘in je blote kont’ niet alleen verwijst naar iemands onbedekte achterste, zo verwijst ook ‘in je blote hoeha’ niet alleen naar iemands onbedekte genitaliën. Beide uitdrukkingen verwijzen naar het volledig naakte lichaam.

Definitie

hoeha (de, g.mv.) alleen in de verbinding (in je) blote hoeha, geheel naakt, synoniem in je blote kont; vertaling van Engels hoo-ha, eufemisme voor de geslachtsdelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *