borderlineland

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Een land waarin mensen hun emoties niet meer onder controle hebben als ze – bijvoorbeeld op de sociale media – reageren op anderen, hoe noem je zo’n land. De Telegraaf geeft daar vandaag het antwoord op, door forensisch psychologe Corine de Ruiter te citeren:

Nederland is een borderlineland geworden.

Een land in staat van verwarring, zo zou je het woord borderlineland waarschijnlijk het kortst kunnen samenvatten. Mensen voelen zich onveilig en kwetsbaar, ze hebben last van stress en ze zijn angstig daaraan onderdoor te gaan en bijvoorbeeld depressief te worden,

Helemaal uit de lucht komt het woord trouwens niet vallen. Dezelfde psychologe heeft in het verleden ook al eens gezegd dat Nederland een borderlinemaatschappij dreigt te worden. Nou ja, dat is dus nu geen ‘toekomstmuziek’ meer, maar een keiharde realiteit, althans volgens haar.

Definitie

borderlineland (het, -en) land waarin mensen labiel en in verwarring zijn en daardoor snel heftig reageren op de overheid of op anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *