sorryreis

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Vliegen mag dan slecht zijn voor het klimaat op aarde, voor het (leef)klimaat in ons land kan het soms toch goed zijn, lijkt het kabinet denken. Was het al de bedoeling om op 19 december bewindslieden naar alle (overzeese) delen van het Koninkrijk der Nederlanden te sturen om excuses aan te bieden voor het slavernijverleden van de natie, vandaag schrijft De Telegraaf dat ook de minister van Financiën deze week in het vliegtuig naar Suriname stapt om duidelijk te maken dat de excuses echt heus welgemeend zijn. De T heeft het in dit verband over de sorrytrip van minister Kaag en typeert de reizen van de andere bewindslieden als sorryreizen.

Sorryreis is weliswaar een nieuw woord, maar de betekenis ervan laat weinig te raden over. Het is een soort gang naar Canossa, maar dan in de 21ste eeuw.

Definitie

sorryreis (de, sorryreizen) reis naar een plaats of land om namens de staat die je vertegenwoordigt excuses te gaan maken voor een onrechtvaardige handeling uit het verleden, aangedaan aan de voorouders van de mensen tegen wie je nu sorry gaat zeggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *