boemerang-ceo

geplaatst in: Woord van de dag | 0
Het Financieele Dagblad schrijft vandaag over de terugkeer van de voormalig ceo van Disney, Bob Iger. Zijn opvolger heeft er een potje van gemaakt en nu moet Iger hij de boel weer op de rails krijgen. De krant typeert zo’n terugkerende ceo als een boemerang-ceo:
Ze staan ook wel bekend als boemerang-ceo’s, de bazen die na hun aftreden terugkeren als ceo. Sinds 2010 zijn er bij de 500 grootste Amerikaanse bedrijven 22 ceo’s na hun vertrek vroeg of laat weer teruggekomen in de boardroom, meldt wervings- en selectiebureau Spencer Stuart.
Boemerang-ceo is een vertaling van Engels boemerang-ceo. Het woord is gevormd van boemerang in de betekenis ‘voorwerp dat na te zijn weggeworpen altijd weer terugkeert’. Definitie boemerang-ceo (de, -‘s) voormalige ceo die na zijn vertrek teruggehaald wordt om het bedrijf opnieuw te leiden, vertaling van Engels boemerang-ceo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *