speldcampagne

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Minister Helder droeg dus geen oneloveband, maar een bijna onzichtbaar speldje terwijl ze op de eretribune naar een wedstrijd van Oranje kwam kijken. Bert Wagendorp schrijft vandaag nogal – wat zullen we zeggen? – relativerend over het effect van wat hij een speldcampagne noemt:

Ik ben er nog niet uit of de speldcampagne als een scherp statement moet worden gezien dat op termijn van Doha de gay capital of the world zal maken, of dat het bijna onzichtbare speldje eens te meer een bewijs is van de onderdanige kruiperigheid van de Hollandse koopman onder het motto: schop nooit de mensen aan wie je geld verdient tegen de schenen.

Speldcampagne is qua structuur strikt genomen net zo’n woord als bijvoorbeeld spandoekcampagne, maar klinkt – door de nietigheid van het speldje – toch een beetje lullig.

Definitie

speldcampagne (de, -s) publiciteits- of propagandacampagne met een op revers e.d. gedragen speldje als herkenningsteken

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *