tafelklever

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Willem Pekelder schrijft vandaag in Trouw over een praattafelgast die deze week voor wat reuring zorgde door tijdens de live-uitzending op de praattafel te klimmen, zich daarop vast te lijmen en een warrig verhaal af te steken. Pekelder noemde de man een tafelklever, wat in dit geval letterlijk moet worden genomen: iemand die aan een (praat)tafel vastgekleefd zit. Dat is weer eens wat anders dan een tafelplakker, want dat is iemand die te vaak aanschuift aan zo’n tafel.

Definitie

tafelklever (de, -s) iemand die zich met lijm aan een praattafel vastkleeft om een problematiek onder de aandacht te brengen

tafelplakker (de, -s) regelmatige gast van een praatprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *