roebelreptiel

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Daar is ‘t dan officieel, het roebelreptiel. Vorige week twitterde Volkskrantcolumnist Sander Schimmelpenninck dat woord al – maar vandaag figureert het in zijn column:

Van roebelreptiel Baudet was al langer duidelijk dat hij zijn nihilistische verdienmodel belangrijker vindt dan daadwerkelijke macht.

Hoewel Schimmelpenninck natuurlijk net zo’n populist is als Baudet, is hij wel in staat tot het bedenken van interessante neologismen. Roebelreptiel is zonder meer een mooie vondst. Het woord verwijst enerzijds naar de complottheorie van gekke Thierry Baudet dat ‘we’ geregeerd worden door reptielen en anderzijds naar Baudets verafgoding van Poetin. Dat Baudet nu zelf een reptiel wordt genoemd (‘Wat je zegt ben je zelf’) ligt voor de hand, en roebel en reptiel allitereren leuk.

Van roebelreptiel weten we in elk geval zeker dat het woord niet zal beklijven, al was het maar omdat het – schertsend – naar een enkele persoon verwijst.

Definitie

roebelreptiel (het, -en) Ruslandlievende aanhanger van de complottheorie dat de mensen geregeerd worden door buitenaardse reptielen in mensengedaante

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *