turbosadisme

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Is sadisme al erg, turbosadisme moet nog veel erger zijn. Het woord maakt vandaag zijn debuut in de Volkskrant. Historicus Arnout Brouwer schrijft over de praktijken van de Russische geheime dienst FSB in de door Rusland bezette delen van Oekraìne. Daar zijn – behalve massagraven – ook martelkamers aangetroffen. Een normaal mens moet er niet aan denken wat daar is gebeurd, maar onderzoekers moeten er beroepshalve wel onderzoek naar doen om vervolgens verslag van de Russische martelpraktijken te kunnen doen. Zo wordt er misschien nog eens een schurk veroordeeld.

Eerder deze week stond in de krant een verslag van iemand die was gemarteld. Arnout Brouwer schrijft:

Op één punt is Oekraïne bijzonder – en dat is de schaal en het genocidale karakter van de Russische aanval. De veelvuldige ontkenning van de Oekraïense identiteit door politici en propagandisten heeft, met het nazi-label, de deur opengezet voor turbosadisme.

De context maakt duidelijk dat turbosadisme verwijst naar een hevige vorm van sadisme: extreem sadisme, oftewel sadisme waarvoor misschien wel geen woorden zijn.

Defintiie

turbosadisme (het, g.mv.) extreem sadisme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *