bezorgdecadentie

geplaatst in: Woord van de dag | 0

In zijn column in de Volkskrant fulmineert Sander Schimmelpenninck vandaag tegen de bezorgdiensten. Het stoort hem dat de busjes van pakjesbezorgers overal wegen blokkeren en zou het toejuichen als er minder van die busjes door de straten van de steden zouden rijden. Maar ook hekelt hij de pakjesconsumenten, die verslaafd zijn geraakt aan het bestellen (en vaak weer terugsturen) van pakjes met goederen. Hij heeft het over onze ‘door corona aangejaagde bezorgdecadentie’.

Bezorgdecadentie is een gelegenheidswoord, dat echter wel iets zegt over een kenmerkend ongemak van deze tijd. Verder valt het woord op, doordat decadentie niet vaak optreedt als tweede lid van een samenstelling waarvan het eerste deel een werkwoord is.

Definitie

bezorgdecadentie (de, g.mv.) maatschappelijk verval dat het gevolg is van de gemakzucht van consumenten die hun producten online (op proef) bestellen en laten thuisbezorgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *