virusparaatheid

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Met alle ellende rond stijgende inflatie, hoge energiekosten, ontploffende aardgasleidingen en de nucleaire dreiging vanuit Rusland zouden we het bijna vergeten, maar er waart ook nog altijd een vervelend virus door de wereld: corona. Dezer dagen loopt het aantal besmettingen weer op en de autoriteiten houden rekening met het oplaaien van de epidemie in de komende herfstmaanden. We moeten dan ook paraat blijven, vinden Kamerleden en ze hebben kritiek op kabinet, dat ‘de samenleving niet goed voorbereid [heeft] op een eventuele flinke opleving van corona’. De Telegraaf vat het bondig samen: er is

Felle kritiek Kamer op virusparaatheid; Zowel coalitie als oppositie vraagt extra inzet

Virusparaatheid maakt op die manier zijn debuut in onze taal. Het is vast geen toeval dat deze samenstelling is gevormd met de militaire term paraatheid, dat immers vooral in de combinatie ‘staat van paraatheid’ herinnert aan dreigende (oorlogs)situaties.

Definitie

virusparaatheid (de, g.mv.) toestand van waakzaamheid die verband houdt met het risico op het oplaaien van een virus

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *