maffianisering

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Vorig jaar figureerde het woord al eensim de zinsnede ‘maffiavisering van de georganiseerde misdaad’ en vandaag heeft de Volkskrant het over de maffianisering van België en Nederland. Aanleiding is de bedreiging van de Belgische minister van Justitie, Vincent van Quickenborne door Nederlandse narcoticacriminelen. Criminoloog Cyrille Fynaut zegt daarover:

‘Ik noem dat de maffianisering van België en Nederland. Gevestigde maffiastructuren, zoals in Italië, hebben we hier nog niet. Maar we zien wel dat kerntrekken van de maffia worden overgenomen, zoals geweld tegen de overheid, tot op het hoogste niveau.’

De criminoloog muntte het woord in 2021al in een interview in Het Parool. 

Definitie

maffianisering (de, g.mv.) verschijnsel dat criminele bendes zich modelleren naar en vervolgens gaan opereren als de Siciliaanse maffiaals een maffia

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *