blancofobie

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Vandaag maakt een ongehoord woord zijn mediadebuut, nadat het eerder gelanceerd is in een programma van de omstreden omroep Ongehoord Nederland. Trouw schrijft vandaag:

Sinds de uitzending van middagprogramma Ongehoord Nieuws , op donderdag 15 september, gaat het in Hilversum vrijwel nergens anders meer over. Presentator Raisa Blommestijn liet zich op provocerende wijze uit over vermeende „blancofobie” die het onmogelijk zou maken „omgekeerd racisme” bespreekbaar te maken.

Blancofobie is de Nederlandse tegenhanger van het Franse woord blancophobie en het Engelse woord whitophobia, die op de sociale media soms worden aangetroffen. Whitophobia is trouwens de tegenhanger van blackophobia, waarvan in het Nederlands geen pendant bekend is.

Definitie

blancofobie (de, g.mv.) irrationale vrees voor blanken of voor zaken die exclusief geassocieerd worden met blanken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *