klimaatpsychopaat

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De Tweede Kamer is nog maar nauwelijks begonnen aan de Algemene Beschouwingen of het eerste neologisme valt. Over energieminister Rob Jetten, die de Algemene Beschouwingen laat passeren omdat hij een forum voor schone energie in de Verenigde Staten bijwoont, zegt Wilders:

Jetten is een klimaatpsychopaat, blijf maar lekker in de VS.

Hoewel het woord inhoudelijk niet zoveel toevoegt aan het debat en ook geen nieuw licht werpt op de houding van de PVV tegenover de klimaatplannen van het kabinet, is klimaatpsychopaat wel een interessant woord. Het klinkt althans aardig, dankzij het innerlijke rijm. Bovendien past het woord heel aardig in het idioom dat Wilders wel vaker gebruikt in verband met de klimaatmaatregelen, die hij ‘knettergek’ vindt.

Definitie

klimaatpsychopaat (de, …psychopaten) (scheldwoord) iem. die extreme gedachten heeft over klimaatverandering en/of extreme maatregelen treft of afdwingt ter bestrijding van klimaatverandering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *