woonkamerpoolen

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De hoge energieprijs maakt mensen vernuftig. Zo bedacht een zekere Saskia het huis- of woonkamerpoolen, schrijft De Telegraaf vandaag:

Zij en haar vriendinnen bedachten het concept ’woonkamerpoolen’. „Ik denk in mogelijkheden, niet in beperkingen.” Wat het inhoudt? „Met vrienden afspreken dat je avonden wisselend bij elkaar doorbrengt, zodat jij bespaart op je energiekosten.”

Het concept is simpel, maar het woord is interessant, want poolen verwijst doorgaans naar samen met hetzelfde vervoermiddel van een van de partijen ergens naartoe gaan. In woonkamerpoolen verwijst poolen naar het om beurten delen van de woonkamer. Wat wel weer overeenkomt tussen carpoolen en woonkamerpoolen is dat het bedoeld is om geld te besparen.

Definitie

woonkamerpoolen (werkwoord, onbepaalde wijs) om beurten gebruikmaken van de woonkamer van een van de personen uit een pool, bv. om energie en dus geld te besparen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *