paddenstoelenkist

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Wie na zijn dood op ecologisch verantwoorde wijze de Styx wil oversteken, heeft er sinds kort een mogelijkheid bij: de paddenstoelenkist. Het Algemeen Dagblad schreef daar gisteren over:

Hij is gemaakt van paddenstoelen, levend materiaal, waardoor onder de grond niet alleen het lichaam vergaat, maar ook de kist. De bodem wordt er vruchtbaar van en laat dus helemaal geen voetafdruk achter.

De kist is niet alleen geschikt voor mensen die begraven willen worden, maar ook voor crematies:

Hoewel de kist wordt verbrand en er daardoor CO2 vrijkomt, is het proces toch duurzamer dan bij een kist van hout. De paddenstoelenkist groeit namelijk veel sneller, in zeven dagen in een mal, terwijl bomen jaren moeten groeien.

Paddenstoelenkist is niet alleen een splinternieuw woord, het is ook een woord dat wat beter klinkt dan de naam waaronder hetzelfde fenomeen eerder dit jaar in het nieuws was. In januari zei iemand in het Algemeen Dagblad:

Ik wil in een schimmelkist begraven worden. Dat bestaat nog niet zo lang: het is een kist gemaakt van mycelium, schimmeldraden. Die zorgen ervoor dat je lichaam veel sneller verteert en één wordt met de natuur. Schimmels zijn het begin van het leven, dus dan is het cirkeltje rond.

Schimmelkist klinkt toch een beetje eh.. schimmelig, onder de naam paddenstoelenkist heeft het fenomeen waarschijnlijk meer kans een succes te worden.

Definitie

paddenstoelenkist (de, -en) doodskist van paddenstoelen die in zijn geheel in een speciale mal gekweekt is, synoniem schimmelkist

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *