zitsubsidie

geplaatst in: Woord van de dag | 0

In Utrecht wordt binnenkort de private plaatsing van bankjes bevorderd schrijft De Telegraaf vandaag:

De provincie Utrecht gaat subsidie verlenen aan inwoners die bankjes langs wandelroutes willen plaatsen. Per bankje wordt een subsidie van zevenhonderd euro verstrekt. Met deze subsidieregeling hoopt de provincie dat de beleving van de natuur vergroot wordt.

Zitsubsidie is ongetwijfeld een gelegenheidswoord, maar het is niettemin intrigerend, te meer omdat zitten (‘zitten is het nieuwe roken’) de laatste jaren niet zo’n positieve bijklank heeft. Waarom zou een overheid dat zitten dan subsidiëren, vraag je je in eerste instantie af als je het woord zitsubsidie aantreft. Die verrassingsvraag is waarschijnlijk ook precies de reden waarom dit woord in een krantenkop figureert. Het zorgt ervoor dat je het bijbehorende bericht gaat lezen.

Definitie

zitsubsidie (de, -s) subsidie op de plaatsing door particulieren van openbare bankjes langs wandelroutes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *