liederatuur

geplaatst in: Woord van de dag | 0

We hebben het woord al weleens in de naam van een evenement aangetroffen en ook in een regionale krant was het al eens te lezen, maar in de landelijke media moest het nog altijd zijn debuut maken. We hebben het dan over het woord liederatuur, dat vandaag op een hoekje van de voorpagina van De Telegraaf zijn landelijke mediadebuut maakt.

Liederatuur is een porte-manteauwoord van lied en literatuur en verwijst dus naar het geheel van liedteksten van een volk of tijd,  m.n. die van een zekere esthetische waarde. Je zou liederatuur dus als een synoniem van liedkunst kunnen opvatten. De naam liederatuur valt in De Telegraaf (en ook in andere bronnen op internet) vooral wanneer die liedkunst object van (literatuur)studie wordt.

Definitie

liederatuur (de, liederaturen) de gezamenlijke liedteksten van een volk of tijd,  m.n. die van een zekere esthetische waarde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *