natuurwenser

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Vandaag bevat de Telegraaf-column van Leon de Winter een boutade over de natuur. Over wensnatuur, want ‘van nature’ heeft onze moerasdelta geen natuur. Volgens de Winter zou de roep om wensnatuur, wanneer die ad absurdum wordt doorgevoerd, geheid tot vernietiging van ons land leiden.

Als we terug naar natuurlijke natuur willen, moeten we de Deltawerken opblazen, de Afsluitdijk en alle andere dijken doorsteken, en naar België en Duitsland vluchten, waar we ons eventueel kunnen melden als asielzoekers op de vlucht voor het water. Volgens de natuurwensers moeten we dat water niet willen tegenhouden omdat we de natuur niet willen belemmeren, of omdat we ruimte willen maken voor wensnatuur.

Het woord wensnatuur wordt al ongeveer 15 jaar regelmatig aangetroffen, maar natuurwenser is nieuw. Het interessante aan het woord is dat het niet alleen iemand is die natuur wenst in zijn omgeving, maar daarmee tevens iemand die wensnatuur nastreeft.

Definitie

natuurwenser (de, -s) iemand die door middel van natuurschepping de aanwezigheid van wensnatuur nastreeft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *