vuldoel

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De gasopslagen worden in de zomer gevuld. Dat gebeurt elk jaar, maar dit jaar is het nieuws, omdat de leveringszekerheid van aardgas ernstig afgenomen is. Vandaar dat de minister een doel heeft gesteld voor de vulling van de gasopslagen. Trouw schrijft er vandaag over:

Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat na een bericht van de Volkskrant. Hij benadrukt dat het op zich goed nieuws is dat Norg, de grootste opslag voor gas dat geschikt is voor gasfornuizen en cv-ketels bij mensen thuis, nu al het vuldoel voor komende winter heeft gehaald.

Vuldoel blijkt een nieuw woord te zijn, althans in de media. Een paar dagen geleden maakte het zijn mediadebuut in het Eindhovens Dagblad. Veel bijzonders valt over de betekenis ervan trouwens niet te vertellen.

Definitie

vuldoel (het, -en) beoogde mate waarin een opslag, bijvoorbeeld van aardgas, gevuld is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *