cyberslavernij

geplaatst in: Woord van de dag | 0

NRC schrijft vandaag over de Chinese oplichtingsmaffia. Chinese criminelen gebruiken Zuidoost-Aziaten om via geavanceerde onlinemethodes Amerikanen en Europeanen te beroven. Deze cyberslaven zitten opgesloten in hoge torenflats en worden tot hun onzalige oplichtingspraktijken gedwongen. Weigeren ze, dan worden ze namelijk gemarteld. NRC noemt het cyberslavernij:

Chinese maffiakartels vonden de weg naar {… Cambodja…] . Lokale kranten maken sindsdien dagelijks melding van wapengeweld, prostitutie, moord, ontvoeringen en afpersing. Onder Chinese druk vaardigde de Cambodjaanse premier Hun Sen, die al 37 jaar aan de macht is, op 1 januari 2020 een gokverbod uit. Maar sinds de coronacrisis is een groot deel van de maffia-activiteiten online gegaan. In 2021 verschenen in de lokale pers de eerste getuigenissen van slachtoffers van ‘cyberslavernij’. De informant leidt NRC langs tientallen grauwe flats. Een dystopische aanblik – volgens de getuigenissen zouden in deze gebouwen de gedwongen oplichting en martelingen plaatsvinden. Sommige slachtoffers vertellen over honger en slaapgebrek.

Definitie

cyberslavernij (de, g.mv.) vorm van slavernij waarbij criminelen andere mensen dwingen cybercriminaliteit te plegen, waarvan de opbrengsten grotendeels naar de criminelen vloeien

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *