inflatietip

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Dankzij de torenhoge inflatie wordt onze woordenschat vrijwel dagelijks uitgebreid met samenstellingen met inflatie, zoals inflatiepijn en inflatieleed. Vandaag komt er een positiever ogend woord bij. De Telegraaf schrijft op de site:

Inflatietip is strikt genomen een dubbelzinnig woord, want je zou het kunnen opvatten als ‘tips om inflatie te creëren’, ‘tips om inflatie van grondstoffen door te berekenen aan de consument’, ‘tips om de inflatie te bestrijden, maar dus ook als ‘tips om de inflatiepijn zo min mogelijk te voelen’. Want dat is wat de ‘superspaarders’ geven.

Definitie

inflatietip (de, -s) elk van de adviezen om zo min mogelijk hinder te ondervinden van de gestegen consumentenprijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *