krantenkloof

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Vandaag haalt De Limburger een interessante uitspraak aan van voormalig SP-voorzitter Ron Meyer, die onlangs een Ted-toespraak hield:

Dames en heren, wat we ook voor mogelijk of onmogelijk houden, onze droom zal groot zijn. Want de krantenkloof is dat ook. Het gapende gat aan betrouwbare informatie vreet aan het fundament van onze gemeenschap. Deze kloof vernietigt de kans om gelijkwaardig mee te doen.

Er worden tegenwoordig heel wat kloven gesignaleerd en de krantenkloof is zeker geen onbelangrijke kloof, aangezien deze kloof betrekking heeft op de toegankelijkheid van betrouwbare informatie. Het is dan ook zoveelste kloof die gedicht moet worden.

Definitie

krantenkloof (de, krantenkloven) kloof tussen mensen die zich wel en mensen die zich niet een abonnement op de krant kunnen permitteren en die een (informatie)achterstand creëert bij mensen die geen krantenabonnement hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *