rolkoffertirannie

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Over alles bestaat ongenoegen. Over stikstof, broeikasgassen, inflatie, over de oplopende prijs die je moet betalen voor vakantie, maar ook over goedkope vakanties dankzij Airbnb. Zo schrijft de Volkskrant vandaag over de vakantiekloof tussen arm en rijk, maar ook over de overlast door Airbnb-toerisme:

Pogingen om de rolkoffertirannie terug te dringen met strengere regels voor Airbnb of het natspuiten van piazza’s ter voorkoming dat toeristen er neerstrijken voor een picknick, hebben vooralsnog weinig uitgehaald.

De rolkoffer is het icoon geworden van de Airbnb-stedentoerist. Die vorm van toerisme naar steden wordt dan ook rolkoffertoerisme genoemd, een woord dat al behoorlijk aan het inburgeren is. Vandaar dat het (nieuwe) woord rolkoffertirannie ook meteen begrijpelijk is. Het verwijst naar de makers van (goedkope) stedentripjes die (met hun rolkoffers in de hand) de straten onveilig maken waar ze onderweg zijn naar of vanaf hun Airbnb-adres, maar die ook elders in steden overlast veroorzaken, louter door hun massale aanwezigheid.

Definitie

rolkoffertirannie (de, g.mv.) als onaangenaam ervaren rolkoffertoerisme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *