traumatelevisie

geplaatst in: Woord van de dag | 1

Deze week is Özcan Akyol dagelijks op televisie met zijn programma waarin hij gasten ontvangt in zijn kappersstoel. Het zijn dit keer echter geen BN’ers die in de stoel plaatsnemen. Akyol heeft vluchtelingen uit vijf verschillende landen uitgenodigd. Trouw interviewt hem daarover en merkt op dat Akyol met sommigen ook pret had, ‘ondanks de zware verhalen’. Daarop reageert Akyol:

Ik wilde geen traumatelevisie maken. Humor helpt bij het overleven.

Traumatelevisie is in beginsel een dubbelzinnig woord. Het kan tv zijn over trauma’s, maar ook televisie die de kijker een traumatische ervaring bezorgt. Waarschijnlijk bedoelt Akyol het eerste, maar ook tv over trauma’s kan natuurlijk een traumatische ervaring opleveren. Dat maakt traumatelevisie, dat nog niet eerder is aangetroffen, een interessant nieuw woord.

Definitie

traumatelevisie (de, g.mv.) 1 tv-uitzending of -serie over trauma’s die mensen hebben opgelopen 2 televisie-uitzending die de kijker een traumatische ervaring bezorgt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *