stenenmiljonair

geplaatst in: Woord van de dag | 0

In 2008 werd het woord stenenmiljonair voor het eerst aangetroffen. Destijds verwees het naar een professionele vastgoedbelegger, die zijn geld vooral verdiend had met de handel in woningen. Vandaag maakt het woord stenenmiljonair zijn tweede debuut. De Telegraaf schrijft dat steeds meer mensen wonen in een woning met ozb-waarde van meer dan een miljoen. De krant noemt die trotse woningbezitters stenenmiljonairs. Waarschijnlijk zijn niet al die stenenmiljonairs echte miljonairs, want velen van hen zullen ongetwijfeld een hypothecair belaste woning van meer dan een miljoen hebben.

Je zou het woord stenenmiljonair dan ook een uiting van inflatie kunnen noemen, woordinflatie wel te verstaan.

Definitie

stenenmiljonair (de, -s) iemand met een al dan niet hypothecair belaste woning met een ozb-waarde van ten minste 1 miljoen euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *