schuldpauzeknop

geplaatst in: Woord van de dag | 0

In diverse kranten maakt vandaag het woord schuldpauzeknop zijn entree. Zoals in Trouw:

Als iemand zich met schulden bij de gemeente meldt, moet het mogelijk worden om schuldeisers direct tijdelijk op afstand te houden. Voor zo’n ‘schuldpauzeknop’ pleiten gemeenten, schuldhulpkoepel NVVK en het Centraal Justitieel Incassobureau.

Schuldpauzeknop is een nieuw woord, dat ongetwijfeld is gebaseerd op de samenstelling schuldpauze, die vorig jaar zijn entree maakte in de media, en het woord pauzeknop, dat onder invloed van de uitdrukking op de pauzeknop drukken (een ontwikkeling of werk in uitvoering tijdelijk stilleggen) een figuurlijke betekenis heeft gekregen: maatregel om een ontwikkeling of proces tijdelijk stil te leggen.

Definitie

schuldpauzeknop (de, -pen) metafoor voor een maatregel waarbij mensen met schulden tijdelijk niet door hun schuldeisers lastig gevallen worden, m.n. om hen de kans te geven in samenwerking met een schuldhulpverlener, hun financiën op orde te krijgen en betalingsregelingen af te spreken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *