bijstandssafari

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Gisteren stond in De Telegraaf een artikel over een nieuwe serie rond de familie Meiland. Ze gaan voor de tv proberen een maand op bijstandsniveau te gaan leven. En iedereen vindt het verschrikkelijk. Toch schakelden ongeveer een miljoen mensen in op ‘de wereldvreemde bijstandssafari van de Meilandjes’.

Bijstandssafari is weliswaar een nieuw woord, maar het is ook een voorspelbaar woord. Het is namelijk gevormd met het woord safari in de figuurlijke betekenis ‘het beleven van een bepaalde plaats of toestand om kennis op te doen of een levenservaring rijker te worden. Het sluit dan ook aan bij woorden als wijksafari en klanksafari.

Definitie

bijstandssafari (de, -‘s) het ervaren van het leven op bijstandsniveau door dat leven tijdelijk na te bootsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *