prijzenpijn

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De inflatie is al hoog en door de stijging van de prijzen van grondstoffen en energie dreigt die inflatie de komende tijd alleen maar hoger te worden. Dat leidt tot koopkrachtverlies, of zoals De Telegraaf het vandaag dramatisch uitdrukt, prijzenpijn.

Daarmee wordt de pijn bedoeld die consumenten in hun portemonnee ervaren door de stijgende prijzen van hun dagelijks boodschappen. En van de benzine of diesel aan de pomp, en niet te vergeten de energierekening.

Prijzenpijn is een nieuwe variant van een woord dat al langer wordt gebruikt ter aanduiding van precies hetzelfde, namelijk prijspijn. Dat woord wordt sinds 2003 met een zekere regelmaat in diverse nieuwsbronnen aangetroffen,  maar is nooit echt courant geworden. Misschien wel omdat we de laatste decennia nauwelijks last van inflatie en de daarbij behorende koopkrachtdaling hebben gehad. Misschien komt daar de komende jaren verandering in. Dat is slecht nieuws voor ons, maar goed nieuws voor prijspijn en de variant prijzenpijn.

Definitie

prijspijn (de, g.mv.) de pijn die de consument in zijn portemonnee voelt als gevolg van m.n. inflatie, variant prijzenpijn

prijzenpijn (de, g.mv.) prijspijn (zie aldaar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *