sterrenvaart

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Onder het kopje ‘sterrenvaart’ schrijft Piet Smolders vandaag in De Telegraaf over de (huidige) onmogelijkheden en de (toekomstige) mogelijkheden om naar de sterren te reizen. Vooralsnog zit dat er niet in, maar misschien bereikt de wetenschap ooit het moment dat we ruimtereizen kunnen maken met raketten die de lichtsnelheid benaderen. Dan wordt sterrenvaart mogelijk: ruimtevaart richting de sterren.

Sterrenvaart is een onbekend woord, maar het is niet helemaal nieuw. Een paar jaar geleden figureerde het woord ook al eens in een bericht: ‘er is volop reden tot optimisme voor wat de sterrenvaart betreft’, schreef De Telegraaf in 2018.

Dat sterrenvaart nu opnieuw in de krant figureert is wellicht reden tot optimisme voor wat betreft de inburgering van het woord sterrenvaart, maar verbetering van raketmotoren is waarschijnlijk een nog grotere stimulans voor het courant worden van dit woord.

Definitie

sterrenvaart (de, g.mv.) ruimtevaart naar andere zonne- en sterrenstelsels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *