drielingstorm

geplaatst in: Woord van de dag | 0

In december 1951 maakte het woord tweelingstorm zijn opwachting in onze taal (in de Heerenveensche Koerier). Sindsdien hebben we er ruim 70 jaar op moeten wachten, maar vandaag is het dan eindelijk zover: in diverse kranten maakt het woord drielingstorm zijn mediadebuut in een landelijke krant (de Volkskrant), nadat het woord een paar dagen geleden al gebruikt werd in de PZC.

Drielingstorm verwijst naar een korte periode met drie elkaar opvolgende zware stormen, zoals nu het geval is met Dudley, Eunice en Franklin. Dat deze stormen samen aangeduid worden met een samenstelling die met drieling begint, geeft aan dat de stormen in onze beleving bij elkaar horen en we die drie stormen die met korte pauzes ertussen optreden in feite als een lange stormachtige periode ervaren.

Definitie

drielingstorm (de, -en) stormachtige periode waarin afgewisseld door korte periodes van windstilte of luwte drie (zware) stormen optreden

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *