vinkjeverliezer

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Verschillende kranten schrijven vandaag dat van ongeveer een half miljoen mensen het groene vinkje in de coronacheckapp verloopt. De Leeuwarder Courant bijvoorbeeld. Die krant heeft het ‘vinkjeverliezers’. Dat woord blijkt eergisteren al zijn debuut te hebben gemaakt. Op de sociale media wordt ook de voorspelbare variant ‘vinkjesverliezer’ geregeld aangetroffen.

Vinkje(s)verliezer verwijs letterlijk naar mensen die ontvinkt zijn, maar metonymisch meteen ook naar mensen die op grond van de status van hun corona-app geen toegang meer hebben tot bepaalde locaties.

Vinkje(s)verliezer is een tamelijk gekunsteld woord. Daarom is de kans niet groot dat het beklijft.

Definitie

vinkjeverliezer (de, -s) iemand die zijn groene vinkje verliest in een checkapp, waardoor die persoon geen toegang meer wordt verleend tot bepaalde locaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *