zorgcollaps

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De Telegraaf reflecteert vandaag over het opheffen van de Nederlandse maatregelen ter bestrijding van de coronapandemie. Een deskundige zegt daarover:

Het grote gevaar van de zorgcollaps is geweken.

Eerder tijdens de pandemie werd weleens gesproken over een zorginfarct, maar zorgcollaps is een nieuw woord. Een relatief opmerkelijk woord ook, want collaps figureert niet zo heel vaak in samenstellingen. De betekenis is overigens vrij doorzichtig: de ineenstorting van de zorg. Zorgcollaps zou je dan ook kunnen omschrijven als de overtreffende trap van zorginfarct. Maar goed, over het verschijnsel dat dit woord aanduidt, hoeven we ons voorlopig dus geen zorgen meer te maken.

Definitie

zorgcollaps (de, -en) totale ontregeling van de zorg, bijvoorbeeld als gevolg van overbelasting tijdens een pandemie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *