postjestraining

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Gisteren stond in De Standaard een interessante column, waarvan de inhoud niet alleen betrekking heeft op een Belgische bestuurder, maar die ook van toepassing kan zijn op de nieuwe bewindslieden in Nederland. Bovendien maakte in de column het woord postjestraining zijn debuut, een toespeling op het bekendere woord potjestraining (zindelijkheidstraining, d.w.z. het trainen  van jonge kinderen om bij aandrang ‘op het potje te gaan’, zodat ze zindelijk worden):

In haar column schrijft Bieke Purnell:

Veel urgenter dan potjestraining lijkt mij de postjestraining: minstens een jaar actieve inleefstage voor mensen met mandaten, in de sectoren waarvoor ze bevoegd zijn, tegen het loon van een kleuterbegeleider, terwijl ze zonder hulp een setje kinderen moeten opvoeden. Wordt lachen.

En zo is het.

Definitie

postjestraining (de, -en) praktijktraining in het werkveld waarvoor een minister of staatssecretaris bestuurlijke verantwoordelijkheid neemt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *