buitenstaanderpartij

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De Telegraaf schrijft vandaag over de Atlas van Afgehaakt Nederland. Onderzoekers hebben in kaart gebracht dat er in Nederlands een ‘bestuurselite’ is, bestaande uit globaliseer VVD’ers en D66’ers, die volgens hen totaal niet in beeld heeft wat er onder een groot deel van de rest van de bevolking leeft, namelijk het deel dat ‘afgehaakt’ is. Die afgehaakten, zo schrijven de onderzoekers, hebben geen aansluiting meer bij de machtspartijen en stemmen daarom – als ze al stemmen – op wat zijn buitenstaanderpartijen noemen, zoals DENK, PVV, FvD en BBB.

Buitenstaanderpartij is qua lengte en elegantie weliswaar een onwoord, maar het drukt wel precies de betekenis uit. Daarom is het in elk geval een transparant woord.

Definitie

buitenstaanderpartij (de, -en) politieke partij die zich richt op kiezers die zich niet vertegenwoordigd voelen door de traditionele coalitie- en machtspartijen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *