mombrain

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Het Algemeen Dagblad schrijft vandaag over jonge moeders. Die hebben soms last van vergeetachtigheid en concentratiestoornissen:

Waar de sociale hersenstructuren een uitgebreider netwerk vormen, nemen tijdens de zwangerschap de cognitieve mogelijkheden juist af. Vooral in het eerste en tweede trimester, maar de gevolgen kunnen tot wel twee jaar postpartum merkbaar blijven. Je hebt dan mombrain.

Mombrain is Engels voor moederhersenen. Het woord is in kringen van jonge moeders al langer bekend, ook in de spelling mumbrain. In het Engels is het woord doodgewoon, maar in het Nederlands maakt het vandaag zijn mediadebuut.

Definitie

mombrain (de, -s) geheel van (tijdelijke) mentale problemen die kunnen optreden bij een zwangere of pas bevallen vrouw, bijvoorbeeld vergeetachtigheid; Engels, lett. moederbrein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *