maatregelenladder

geplaatst in: Woord van de dag | 0

De gasprijs stijgt maar door en het verbruik ervan neemt nauwelijks af, terwijl de gasreserves in Nederand beperkt zijn. Vandaar dat er maatregelen moeten worden getroffen, schrijft De Telegraaf vandaag:

Het bijna honderd pagina’s dikke Bescherm- en Herstelplan Gas kent een serie ingrepen. Die werken volgens de ’maatregelenladder’: van de minst pijnlijke ingreep tot de allerzwaarste, de afschakeling en gedwongen sluiting.

Maatregelenladde, gevormd naar analogie van escalatieladder, is onder ambtenaren of bestuurders wellicht al wat langer bekend, maar vandaag maakt het zijn mediadebuut. Gezien de vele problemen waarmee Nederland te kampen heeft, zijn er veel maatregelen nodig en dat verhoogt de kans dat maatregelenladder een bekend woord wordt.

Definitie

maatregelenladder (de, -s) overzicht van een reeks maat­re­ge­len die in een bepaalde volgorde worden getroffen wanneer zich een probleem, bv. een tekort aan grondstoffen, ontstaat

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *