twijfeltelefoon

geplaatst in: Geen categorie | 0

Eind november dook Twijfeltelefoon op als naam van een telefoonnummer dat je kunt bellen als je twijfelt of je je moet laten vaccineren tegen corona. Inmiddels wordt het woord al niet meer met een hoofdletter gespeld en is de naam een woord geworden. In de media is zelfs al geopperd dat het woord ook na de corona-epidemie bruikbaar kan zijn ter aanduiding van een medische informatielijn.

Hoe dan ook is twijfeltelefoon ook een mooi woord: het is gevormd uit twee allitererende elementen, het woord klinkt dankzij een goed ritme welluidend en de betekenis ervan is niet zeer onvoorspelbaar. Het woord geeft bovendien een mooi tijdsbeeld, want het benoemt een fenomeen waaraan in deze tijd van onzekerheid én desinformatie blijkbaar behoefte is.

Definitie

twijfeltelefoon (de, -s) informatielijn die je kunt bellen als je twijfelt over het nut of de veiligheid van een bepaalde (medische) handeling, zoals vaccinatie tegen corona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *