boosterfile

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Bij de GGD Hollands Midden konden 60-plussers dit weekend zonder afspraak een boosterprik gaan halen. Het leidde tot een heel nieuw fenomeen, schrijven Trouw en Het Parool vandaag:

Vrije inloop van zestigplussers veroorzaakt lange boosterfile

Booster (als verkorting van boosterprik) en boosteren zijn inmiddels al zo gewoon, dat we er gemakkelijk nieuwe samenstellingen mee vormen. Dat is eigenlijk het interessantste aan het woord boosterfile, want de betekenis van het woord is weer niet zo verrassend: lange rij voor het halen van de boosterprik.

Boosterfile is als woord dus niet interessanter dan boosterrij of zou zijn, net zo min als boosterlocatie interessanter is dan priklocatie. Dat het woord niettemin opvalt, komt doordat deze samenstelling niet met een vertrouwd woord (prikken zoals in prikfile) is gevormd, maar met een relatief nieuw woord. En als fenomeen was de boosterfile natuurlijk wel opvallend. Vandaar dat dit woord vandaag op de sociale media wordt opgepikt als zou het een interessante kandidaat zijn voor de Woord van het Jaar-verkiezing.

Definitie

boosterfile (de, -s) lange rij wachtenden voor een drukke boosterlocatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *