dichtstress

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Is dichtstress een nieuw woord? Je zou het haast denken als je vandaag in de Volkskrant het woord van de week leest. De redactrice van dienst is met het woord geconfronteerd en promoveert het tot onderwerp van haar rubriek. Geen wonder met sinterklaas voor de deur. Maar dichtstress is een doodnormale samenstelling met stress, te vergelijken met rijmstress, dat in 2014 zijn mediadebuut maakte. Ook dichtstress is ouder. We noteerden het voor het eerst op 30 november 2009. Toen juichte het Algemeen Dagblad dat er een Piet was die je sinterklaasrijmen kon schrijven en zo je dichtstress kon verminderen.

Waarschijnlijk blijven rijm- en dichtstress gelegenheidswoorden die nog wel vaker rond 5 december in de media zullen verschijnen. Zolang althans het sinterklaasfeest wordt gevierd.

Definitiie

dichtstress (de, g.mv.) stress die veroorzaakt wordt doordat iemand voor pakjesavond sinterklaasgedichten geacht wordt te schrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *