knipperlichtvrouw

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Shownieuws: De Mediacourant schreef gisteren dat André Hazes Junior weer terug is bij Monique Westenberg noemt haar zijn knipperlichtvrouw:

André Hazes jr. is sinds de breuk met Sarah van Soelen alweer naar bed geweest met zijn knipperlichtvrouw Monique Westenberg.

Nou zou ons dat niet interesseren, ware het niet dat knipperlichtvrouw een interessant nieuw woord is. Het woord is gebaseerd op knipperlichtrelatie (‘re­la­tie waar­bij het tus­sen de part­ners nu eens aan en dan weer uit is’) en betekent in lijn daarmee ‘vrouw met wie iemand een knipperlichtrelatie heeft’.

Helemaal onverwacht is het woord trouwens niet, want het woord knipperlichtpartner kenden we al wel een paar jaar. In 2013 figureerde dat woord tweemaal in een Nederlandstalige krant. Eerst in De Telegraaf, daarna in De Morgen, waar zangeres Katy Perry iemands knipperlichtpartner noemde.

Definitie

knipperlichtvrouw (de, -en) vrouw met wie iemand een turbulente relatie heeft waarbij het nu eens aan en dan weer uit is; gevormd op basis van de ingeburgerde samenstelling knipperlichtrelatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *