paxosdollar

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Het Financieele Dagblad schrijft vandaag over Novi, de net gelanceerde digitale portemonnee van Facebook. Als het aan Facebook ligt komen daar paxosdollaus in (‘Paxos dollars’ schrijft het FD), genoemd naar het blockchainbedrijf pasos. De paxosdollar is – naar het schijnt – een stabiele altcoin, een zogeheten stablecoin: een valuta dus waarvan de waarde in het economische verkeer gegarandeerd wordt door een onderliggende waarde. In het geval van de paxosdollar is dat de Amerikaanse dollar.

Paxosdollar maakt vandaag zijn debuut in de Nederlandstalige media en we moeten nog even afwachten of het woord zal beklijven. Dat hangt natuurlijk ook af van de duurzaamheid van de valuta waar het woord naar verwijst. Inmiddels zijn er zoveel altcoins dat we ons nauwelijks kunnen voorstellen dat die allemaal zullen blijven bestaan.

Definitie

paxosdollar (de, -s) digitale valuta (coin) waarvan de waarde gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar; genoemd naar het blockchainbedrijf Pasos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *