twindemie

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Corona mag dan behoorlijk teruggedrongen zijn en minder druk op de ziekenhuizen geven, maar daar staat tegenover dat nu het griepseizoen voor de deur staat. Gelukkig kun je daartegen wapenen, schrijft de Volkskrant vandaag. Deskundigen adviseren dat ook werkelijk te doen:

Experts hameren dit jaar extra op het belang van de prik: er bestaat vrees voor een zogeheten twindemie, waarbij het corona- en het griepvirus gelijktijdig toeslaan.

Twindemie – een vertaling van de Engelse term twindemic (of ook wel: twindemia), die al in de herfst van 2020 zijn opwachting maakte in de Anglo-Amerikaanse media – zou je kunnen vertalen als ‘tweelingpandemie’, want het originele Engelse woord twindemic is gevormd van het Engelse woord twin (voor tweeling) en pandemic. Beter is het echter om het woord wat prozaïscher te omschrijven.

Definitie

twindemie (de, twindemieën) verschijnsel dat twee pandemieën gelijktijdig optreden, vertaling van Engels twindemic

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *