gumcultuur

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Censuur in het onderwijs, NRC Handelsblad schrijft er vandaag over en introduceert het woord gumcultuur:

Terwijl veel onderwijsprofessionals nu pas bekend raken met de ‘gumcultuur’ bij educatieve uitgeverijen, is de christelijke lobby richting diezelfde uitgeverijen recent juist verder geprofessionaliseerd.

Gumcultuur is een splinternieuw woord, maar misschien is het geïnspireerd op de Engelse term erase culture, die weleens wordt gebruikt als synoniem van cancelcultuur. Hoe dan ook, in het Nederlands heeft het woord een iets andere betekenis: de bedoeling van de gumcultuur is dat korte rokjes, dino’s en profeten met baarden uit schoolboekjes worden geweerd.

Definitie

gumcultuur (de, g.mv.) onderwijscultuur waarin bepaalde, vanuit een bepaalde optiek onwelgevallige zaken onbenoemd of onbeschreven blijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *