QR-samenleving

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Overal je QR-code laten zien om aan te tonen dat je gevaccineerd bent: een maatschappij waarin dat aan de orde van de dag is, heet sinds vandaag een QR-samenleving. Dat woord moet trouwens ook half juli al een keer in de krant hebben gestaan: toen vreesde men dat Frankrijk een QR-samenleving zou worden.,

QR in QR-samenleving staat natuurlijk voor de QR-code, de unieke blokjescode (de quick response code) waarmee je iets (dus ook jezelf in een bepaalde hoedanigheid) kunt identificeren. Bijvoorbeeld als iemand die gevaccineerd is of iemand die een besmetting met corona heeft doorgemaakt.

QR-samenleving verwijst naar een samenleving waarin je alleen met zo’n QR-code nog toegang hebt tot bepaalde plaatsen. Dit leidt volgens sommigen tot apartheid.

Definitie

QR-samenleving (de, -en) samenleving waarin alleen mensen die door middel van een QR-code kunnen aantonen gevaccineerd te zijn e.d. toegang tot bepaalde plaatsen te hebben

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *