prikpolarisatie

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Op de website van De Telegraaf staat boven een interview met medisch ethicus Erwin Kompanje dat hij verbaasd is:

Verbazing over prikpolarisatie

Prikpolarisatie is meteen al een aantrekkelijk woord: het heeft een prettig ritme en ook de rijmende p’s van de samenstellende delen verhogen de aantrekkelijkheid van het woord. Het woord is bovendien tamelijk transparant, althans als je weet dat met prik tegenwoordig vrijwel altijd naar de injectie van een vaccin wordt verwezen.

Prikpolarisatie heeft dan ook betrekking op de onmin tussen sommige rabiate anti- en provaxers, oftewel mensen die zich bewust niet tegen corona hebben laten vaccineren en mensen die wel gevaccineerd zijn en bovendien van mening zijn dat mensen die zich bewust niet laten vaccineren een gevaar vormen voor de economie en maatschappij.

Het is te hopen dat die groepen op den duur min of meer vreedzaam naast elkaar kunnen existeren. In dat geval zal prikpolarisatie snel weer verdwijnen. Blijft de polarisatie tussen beide groepen wel bestaan, dan zou het woord kunnen beklijven.

Definitie

prikpolarisatie (de, g.mv.) verschijnsel dat voor- en tegenstanders van algehele vaccinatie van de populatie lijnrecht tegenover elkaar staan en elkaar fel verbaal bestrijden

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *