prikmix

geplaatst in: Woord van de dag | 0

Een paar weken geleden berichtten sommige media over de combinatie van vaccins (bv. AstraZeneca en Pfizer) die in sommige buitenlanden aan delen van de bevolking wordt toegediend. Kranten hadden het over een vaccinmix. Een voor de hand liggend woord, dat er deze week een allitererend synoniem bij heeft gekregen: prikmix.

Het woord werd vorige week donderdag voor het eerst in de Volkskrant aangetroffen en stond gisteren in De Telegraaf en diverse regionale kranten. Prikmix is lekker kort, klinkt opgewekt en is transparant zolang we prik automatisch associëren met vaccin of vaccinatie.

Definitie

prikmix (de, -en) combinatie van verschillende (types) vaccins die samen of na elkaar worden toegediend, synoniem vaccinmix

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *